~ K a m p ~
KOVAČINE

~ Hotel ~
K I M E N

~ Apartmani ~
C R E S

~ K a m p ~
ZDOVICA
HRV | ENG | DEU | ITA | SLO | Sitemap | Home

Zaštita prirode

Zaštita prirode

Naš je osnovni cilj brinuti o željama i udobnosti naših gostiju, pritom pazeći na očuvanje prirodnih vrijednosti i čistoću okoliša. Potvrda naše predanosti i našeg rada ne leži samo u nagradama Ecocamping, Zeleni ključ i Plava zastava kampa Kovačine nego i u odluci naše tvrtke da koristi isključivo „zelenu“ električnu energiju.

ZelEn

Cresanka d.d. koristi "zelenu" električnu energiju i korisnik je certifikata i žiga ZelEn 2016/2017 koji jamči da je električna energija koju koristimo u cijeloj tvrtki potekla iz 100% obnovljivih izvora.


Zeleni ključ

Zeleni ključ dobrovoljna je međunarodna oznaka za turističke smještajne objekte koji uključuju hotele, hostele, motele, kampove i kamp-naselja. Zeleni ključ dokaz je da smještajni objekt smanjuje svoje negativne učinke na okoliš, učinkovito iskorištava resurse i da ima educirano osoblje koje je upoznato sa zelenim poslovanjem i želi sudjelovati u njemu, a goste informira o ekološkoj orijentaciji i održivom razvoju.
Kriteriji za dodjelu oznake obuhvaćaju: upravljanje okolišem, informiranje gostiju, uključenost osoblja, uštedu vode, čišćenje i pranje, otpad i recikliranje, uštedu energije, nabavu namirnica, ventilaciju i grijanje, administraciju i upravu, zelene aktivnosti, područja za parkirališta i parkove.


Plava zastava

„Plava zastava" je međunarodna ekološka nagrada, projekt zaštite mora i priobalja međunarodne zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (FEE) koji se svake godine već dugi niz godina uspješno provodi u Europi i ostalim dijelovima svijeta.

Plava zastava simbolizira očuvan, siguran i ugodan okoliš namijenjen odmoru, zabavi i rekreaciji, dobro razrađen sustav gospodarenja obalnim područjem i održivi razvoj u turizmu.

Nositi Plavu zastavu za plažu znači vrhunsku turističku promidžbu, koja se temelji na visokoj kakvoći usluge, čistoći mora i obale te opremljenosti i uređenosti plaža.


ECOCAMPING

Kamp Kovačine je nositelj Ecocamping certifikata, što znači promociju zaštite okoliša i očuvanja prirode, sigurnosti i kvalitete u kamping industriji. Prefiks "eco" odnosi se na "ekologiju" i "ekonomiju": jer okoliš i gospodarstvo idu ruku pod ruku s ECOCAMPING-om.

Zalažemo se za veću održivost u turizmu kampiranja! Kao rezultat toga primili smo certifikat ECOCAMPING.
Više informacija o ECOCAMPINGU možete naći na sljedećem linku: www.ecocamping.net


ISO 14001:2004

Kamp Kovačine i hotel Kimen su ponosni vlasnici certifikata za sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001: 2004.

ISO 14001 je međunarodna norma za upravljanje organizacijom s ciljem nadzora i stalnog smanjivanja negativnog utjecaja procesa i djelatnosti organizacije na okoliš i prirodne resurse.