Zaštita prirode

Dajemo više
no što uzimamo.

Netaknuta priroda, fascinantna biološka raznolikost i rijetko viđeno bogatstvo podmorja čine otok Cres prirodnim draguljem.

Vaše želje i udobnost su nam na prvom mjestu, ali pritom jako pazimo na očuvanje prirodnih vrijednosti i čistoću okoliša.

Za Vas smo postali prava eco-friendly oaza u kojoj je sve podređeno očuvanju prirodnih resursa, kako biste ih iznova mogli doživjeti.

Potvrda naše predanosti i našeg rada ne leži samo u nagradama Zeleni ključ i Plava zastava kampa Kovačine nego i u odluci naše tvrtke da koristi isključivo ‘zelenu’ električnu energiju.

Zeleni ključ

ZelEn certifikat za energiju iz obnovljivih izvora

Zeleni ključ dobrovoljna je međunarodna oznaka za turističke smještajne objekte koji uključuju hotele, hostele, motele, kampove i kamp-naselja.

Zeleni ključ dokaz je da smještajni objekt smanjuje svoje negativne učinke na okoliš, učinkovito iskorištava resurse i da ima educirano osoblje koje je upoznato sa zelenim poslovanjem i želi sudjelovati u njemu, a goste informira o ekološkoj orijentaciji i održivom razvoju.

riteriji za dodjelu oznake obuhvaćaju upravljanje okolišem, informiranje gostiju, uključenost osoblja, uštedu vode, čišćenje i pranje, otpad i recikliranje, uštedu energije, nabavu namirnica, ventilaciju i grijanje, administraciju i upravu, zelene aktivnosti te područja za parkirališta i parkove

ISO 14001: 2015

ZelEn certifikat za energiju iz obnovljivih izvora

Kamp Kovačine i hotel Kimen su ponosni vlasnici certifikata za sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001: 2004.

ISO 14001 je međunarodna norma za upravljanje organizacijom s ciljem nadzora i stalnog smanjivanja negativnog utjecaja procesa i djelatnosti organizacije na okoliš i prirodne resurse.

Plava zastava

ZelEn certifikat za energiju iz obnovljivih izvora

'Plava zastava' je međunarodna ekološka nagrada, projekt zaštite mora i priobalja međunarodne zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (FEE) koji se svake godine već dugi niz godina uspješno provodi u Europi i ostalim dijelovima svijeta.

Plava zastava simbolizira očuvan, siguran i ugodan okoliš namijenjen odmoru, zabavi i rekreaciji, dobro razrađen sustav gospodarenja obalnim područjem i održivi razvoj u turizmu.

Nositi Plavu zastavu za plažu znači vrhunsku turističku promidžbu, koja se temelji na visokoj kakvoći usluge, čistoći mora i obale te opremljenosti i uređenosti plaža.

Eco Camping

ZelEn certifikat za energiju iz obnovljivih izvora

Ponosni smo nositelji ECOCAMPING certifikata za Kamp Kovačine! Ponizno cijenimo sve blagodati koje nam ustupa majka priroda, i želimo i budućim generacijama osigurati mogućnost uživanja u istima.

Zato se zalažemo za veću održivost u turizmu kampiranja. Ecocamping certifikat znači promociju zaštite okoliša i očuvanja prirode, sigurnosti i kvalitete u kamping industriji. Prefiks "eco" odnosi se na "ekologiju" i "ekonomiju" - jer okoliš i gospodarstvo idu ruku pod ruku s ECOCAMPING-om.

Više informacija o ECOCAMPINGU možete naći na sljedećem linku: www.ecocamping.net

Nagrade i certifikati

Desetljeća rada prepoznata od strane stručnjaka.

Ponosni smo nositelji idućih nagrada i certifikata:

AAA certifikat zlatne bonitetne izvrsnosti

Tvrtki Cresanka d.d. dodijeljena je zlatna bonitetna ocjena AAA sukladno međunarodnom sustavu ocjenjivanja boniteta tvrtke Bisnode.

Certifikat bonitetne izvrsnosti je potvrda dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada koji certificirane tvrtke svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, te je međunarodno priznata oznaka ekonomske kvalitete i izvrsnosti poslovnog subjekta.

Excellent SME

Tvrtka Cresanka d.d. dobila je certifikat Excellent SME, pečat izvrsnosti malih i srednjih poduzeća. Hrvatska gospodarska komora izdavatelj je Excellent SME certifikata koji je omogućen samo uspješnim poduzećima temeljem detaljne analize njihovog poslovanja, financijskih izvješća te pokazatelja uspješnosti.